Single zijn in Corona tijden

“Door de 1,5 meter-regel kunt u alleen seks hebben met u vaste partner met wie u een huishouden vormt”
Zijn we weer mooi klaar mee mede-singles. Samen krijgen we Corona onder controle. Ja nee natuurlijk, maar laten we het wel een beetje leuk houden. Gaan ze niet een klein stapje te ver?

Ik schets even voor de niet-single mensen ons leven het afgelopen jaar.
Daten is zo goed als niet mogelijk. Wandelen is dé date geworden. Wie had het ooit gedacht?
Allereerst gaat het al mis bij de begroeting. Geen 3 zoenen, geen knuffel. Een suffe hoi of die vreselijke elleboog boks (kan niet wachten tot we die echt nooit meer gebruiken.)
Soms komt het weleens voor dat je aan het eind van een date zin heb in een goede zoen sessie. Ook dat is niet meer zo vrijblijvend als vroeger, want Corona.
Natuurlijk hebben we een tijd gehad dat de kroegen gewoon open waren of er andere activiteiten mogelijk waren, maar eigenlijk moet je dan ook gewoon de 1,5 meter afstand houden van je date. Echt gezellig is het niet.
Nu is alles gesloten, dus we wandelen ons suf. Want de enige optie die naast wandelen over blijft is iemand bij je thuis uitnodigen, maar persoonlijk vind ik dat niet heel prettig in het begin.
Dus we kunnen wel stellen dat er momenteel bar weinig aan is momenteel en dat hele daten veel mensen gestolen kan worden.
Maar er is (gelukkig) meer dan daten, soms hebben we ook gewoon behoefte aan fysiek contact zonder dat er trouw en samenwoon plannen in ons hoofd gemaakt worden. Gewoon iets vrijblijvends.

In het begin van Corona was de overheid nog zo vriendelijk en kwamen ze met het advies dat je 1 knuffelpartner mocht hebben als je last had van huidhonger (2 woorden die we hopelijk binnenkort nooit meer hoeven te horen.)
In de volksmond noemen we dat gewoon een scharrel!
Maar nu zijn de regels blijkbaar aangescherpt en mag je alleen nog seks hebben als je ook hetzelfde adres hebt. En als je niet bij elkaar woont hebben ze het geweldige advies bedacht dat je via Facetime erotische verhaaltjes aan elkaar kunt vertellen. Even serieus, hou gewoon op met me!
Ieder mens heeft behoefte aan liefde en affectie en af en toe een flinke knuffelsessie (enzo).
Maar of dat meteen wil zeggen dat ik de jongeman een huissleutel wil geven, hij z'n gehele inboedel naar mijn huis verhuist, z'n huis ook meteen opzegt en we hem inschrijven op mijn adres? Lijkt me niet hè? 
Ik kan soms hard van stapel lopen en na date 1 fantaseren hoe onze kindjes eruit gaan zien en hoe zijn achternaam me zal staan, maar dit gaat voor mij zelfs te snel.

Maar alle gekheid op een stokje, we zitten vanaf morgen dus elke avond vanaf 21:00 uur binnen met een avondklok. Zitten overdag veel alleen thuis en mogen nu dus (als we het advies echt heel strikt zouden opvolgen) ook niet meer iemand na 21:00 uur de nacht laten doorbrengen, want we komen niet uit hetzelfde huishouden.
Ik weet niet of het allemaal heel gezond is en vraag me oprecht af hoeveel mensen zich daadwerkelijk aan dit advies gaan houden. Dit is zo'n advies die erom vraagt om volledig en compleet te negeren.


xxx Krullenkoppie