Pech is my (best) friend

Ik heb redelijk vaak pech. Pech als in: het geluk staat niet aan mijn kant.
Het 'iemand loopt met me te fucken' soort pech. 
Mijn vriendinnen zeggen dan ook vaak: "Het kan nooit eens normaal gaan bij jou hè?" Nee klopt.
Ik zal wat voorbeelden noemen.

Vakantie:
Al jaren wil ik een keer alleen op vakantie. Gewoon een weekje alleen weg. M'n eigen plan trekken. Schandalig veel boeken lezen. Plekjes ontdekken en genieten van de zon.
Maar ik ben iemand die veilig leeft, dus vond het tegelijkertijd een eng idee en veel verder dan erover dromen kwam het nooit.
Tot juli dit jaar. Ik besloot om alleen naar Kreta te gaan.
Dat besloot ik niet zomaar. Daar gingen weken van twijfels aan vooraf. Uiteindelijk de knoop doorgehakt en de vakantie geboekt.
Spannend!! Langzaam begon ik mijn koffer in te pakken en alles te regelen. De vakantiestress begon ook al vroeg.
4 dagen voor ik zou vertrekken kwam mijn zusje thuis van werk. Snotterig. Toch maar de GGD gebeld voor een Corona test. Ik dacht op dat moment nog: zal allemaal wel loslopen. Is gewoon snot.
2 dagen voor ik zou vertrekken belt de GGD. De Coronatest was positief. Ik stond op dat moment mijn haar te doen en wist het meteen: ik ga niet op vakantie.
Tegen beter weten in nog 834 telefoontjes gepleegd om te kijken of ik toch nog de lucht in kon, maar helaas. Mijn vakantie ging officieel niet door.
Of ik geld terug heb gekregen. Jazeker. 10% van de reissom. Wat dus neer kwam op een lullige 60 euro. Reken zelf mijn verlies maar uit. En ja, ik weet het, ik heb een vakantie geboekt in de Corona tijden. Daar zaten risico's aan verbonden.
Maar ik zou naar Kreta gaan waar het op dat moment top ging wat betreft de besmettingen. Ik zou juist even weggaan uit de brandhaard Rotterdam.

In plaats van dat ik ik het zonnige Kreta zou zitten, genieten van mijn welverdiende vakantie alleen zat ik nu in quarantaine tijdens een hittegolf.
Mini beetje pech kan je het wel noemen hè. Ok next.


Rijbewijs:
Jaren heb ik lopen schreeuwen dat autorijden niks voor mij zou zijn. Ik kon het niet. Vond het doodeng en zou zo'n gevalletje gevaar op de weg worden.
Maar door Corona en de mondkapjes in het ov veranderde ik opeens van gedachte en besloot ik te gaan lessen.
En leuk dat ik het vond!! En had het allemaal veel sneller dan ik zelf had verwacht onder de knie.
Door de bovengenoemde quarantaine kwamen ook de rijlessen even stil te liggen natuurlijk. Zuur, want ik kon eigenlijk direct na mijn vakantie afrijden.
Nadat ik uit quarantaine kwam ben ik direct weer begonnen met lessen en uiteindelijk vond mijn instructeur dat ik er klaar voor was; mijn rijexamen.
Hij stond gepland voor een dinsdagmiddag om 16:00 uur. Alles in mij stelde me daarop in. Ik was er klaar voor. Vrije middag geregeld op werk. Had echt zin om dat papiertje binnen te slepen.
Ik stuur mijn instructeur een app over het examen, hoe laat we af zouden spreken en of ik nog een les ervoor zou hebben. Wat blijkt: er was iets mis gegaan met mijn reservering.
Mijn naam was niet goed op de lijst komen te staan en mijn plek was ondertussen weggegeven aan iemand anders.
Opeens was die dinsdag niet mijn dag en moest ik nog langer wachten. Ik noem het ook wel een beetje pech hoor.

Gelukkig was het de week erna op maandag zover en heb ik mijn rijbewijs gehaald!
Daardoor was ik het kleine foutje snel vergeten en was alles weer goed.
Ik heb er nog 1 voor jullie.


Nieuwe auto:
Wat hoort er bij een rijbewijs? Juist een auto.
Ik ben ongeduldig. Als ik iets wil, wil ik het nu. Nee eigenlijk liever gisteren.
Dat was dus ook met het regelen van een auto het geval. De afspraak voor het aanvragen van mijn rijbewijs bij de gemeente had ik al gemaakt voor ik hem gehaald had, en uiteraard met een spoedprocedure. Dinsdag aanvragen, donderdag ophalen.
Meteen een proefrit geregeld. Gelijk lekker doorgepakt.
En daar zat ik dus de zaterdag na mijn rijexamen bij de dealer. Proefrit was gereden en ik was best wel verliefd geworden op de auto.
In mijn hoofd had ik dat ik een zwarte of witte auto wilde. Maar uiteraard was dat weer iets wat niet haalbaar was (goh verrassend)
Het zou blauw (ohhh hell no) of donkergrijs worden. Even schakelen. 10x gekeken naar de donkergrijze, maar akkoord. Donkergrijs it is.
En toen moest ik wachten. Ik haat wachten.
Afgelopen vrijdag gemaild naar de verkoper of hij al enig idee had wanneer ik hem op mocht halen.
Hij belde me. Er was iets mis gegaan met het transport. Hij was niet op de lijst voor het transport gezet. Weer een lijst waar ik niet op stond, wat is dat toch? 
Maar de auto stond dus nog in Leiden en moest nog naar Den Haag komen en rijklaar gemaakt worden. Dit weekend hem ophalen was dus van de baan.
We maakte de afspraak dat ik hem woensdag op kon komen halen (morgen dus)
Hij gaf aan dat als er iets zou veranderen in de planning hij me zou bellen. Ik zei nog lachend: "Ik neem gewoon niet meer op als je belt, tot woensdag."
Dinsdagochtend. Ik ben koud 5 seconde wakker en ga een beetje door mijn werkmail heen vanuit bed. Ik word gebeld en neem op. Niet naar het nummer gekeken.
En ja hoor, het was de dealer. 
Heel even hoopte ik dat hij me belde om te zeggen: Laris, je kan hem vandaag halen. Hahaha what was I thinking.
Want hij had slecht nieuws voor me. (weer zo verrassend)
Er was iets verkeerd gegaan met de kleur. Hij had 2 kleuren door elkaar heen gehaald en de auto was nu ...  (please zeg geen pimpelpaars, please zeg geen pimpelpaars , please zeg geen pimpelpaars ) ... lichtgrijs.
Ok stukje opluchting. Geen gekke opvallende kleur waar ik nooit in m'n leven in zou gaan rijden.
Ik kreeg vanuit elke hoek foto's doorgestuurd van m'n auto en na 20 minuten heen en weer scrollen tussen de foto's heb ik besloten toch akkoord te gaan met deze kleur. Hoe langer ik er naar kijk, hoe leuker ik mijn autootje vind.
Of ik om korting heb gevraagd? Maar natuurlijk. Heb ik doorgedramd, net zo lang tot ik een korting zou krijgen? Nee joh. Noem me een softy, maar fouten maken is menselijk.
Heb wel even gefixt dat ik een mooie strik op m'n auto heb als ik hem op ga halen. Ik ben een tevreden mens.

Maar even: KAN HET NOU NOOIT EENS GOED GAAN????
Lang verhaal kort. Het zit me soms gewoon een beetje tegen. Gelukkig komt het altijd wel weer goed (ok, de 540euro van de vakantie is nog niet helemaal goed gekomen, maarja) en kan ik erom lachen.
Maar het zou echt enig zijn als iets gewoon een keer meteen goed zou gaan ... al is het maar 1x.


xxx Krullenkoppiep.s.: Morgen is dus de grote dag. Ik ga mijn auto ophalen.
Willen jullie vanaf nu gaan duimen, bidden, kaarsjes aansteken en weet ik het allemaal niet wat nog meer, om ervoor te zorgen dat er niks meer tegenzit en ik morgen om 16:05 uur wegrij bij de dealer.
Thanks.