My fit journey (so far) - van een lui naar een fit leven

En toen lag ik opeens al dik 2,5 jaar ieder vrij moment in mijn bed. Chips te eten. Mc Donalds te bestellen. Red Bull te drinken en kwam ik eruit om een sigaretje te roken bij het raam.
"Vanaf je 30ste gaan de kilo's er echt moeilijker vanaf." hoorde ik mensen altijd zeggen en opeens merkte ik dat dat ook echt het geval was.
Vroeger, als m'n buik een klein beetje opgezet was (naar mijn idee), at ik 3 dagen rijst wafels met kipfilet, dronk ik liters water en was alles weer strak en zoals ik het wilde hebben.
Doe ik dat nu, dan heb ik 3 dagen alleen maar heel erg veel honger en haalt het niks uit.

In het verleden heb ik weleens een poging gedaan om serieus te gaan sporten. Ik vond yoga toen wel lachen.
Dacht dat ik mezelf na 2 lessen al een Yogi kon noemen en bedacht me dat ik over een tijdje misschien zelfs wel yoga les wilde gaan geven. Zo leuk vond ik het op dat moment.
Maar zo snel als dat ik het leuk vond, zo snel was ik de motivatie ook weer kwijt en stopte ik weer volledig met sporten en lag ik weer in m’n bed te vegeteren.
Maar de combinatie van altijd maar in bed liggen en een depressie is geen beste. De depressie wil dat. Die wil niet actief deelnemen aan het leven. Maar zodra je professionele hulp gaat zoeken of je in gaat lezen op het internet is bijna het eerste advies: ga bewegen. Ga sporten.

Doordat ik het altijd zo half bakken vol hou wist ik dat dat deze keer niet mijn strijdplan moest zijn en besloot ik het anders aan te pakken en Luciano te bellen.
Luciano is Personal Trainer en wij kennen elkaar al bijna 15 jaar. Hij weet precies wat ik nodig heb, wat er speelt in mijn leven en op welke manier ik een schop onder mijn hol nodig heb.
En zo begonnen we eind november met sporten. 1x in de week Personal Training en 3 keer in de week zelf aan de slag.
De eerste foto’s die ik van mezelf moest maken vond ik confronterend. Ik besefte me dat ik eigenlijk al jaren niet echt naar mezelf had gekeken in de spiegel, niet met mijn volle aandacht en opeens zag ik dat er niet veel meer over was van het lichaam van vroeger. Het lichaam waar ik zo trots op was.
Ik probeerde elke keer een plekje te veroveren in de sportschool en ging na een uitgebreide uitleg van Luciano daar zelf aan de slag.
En de woensdagen word ik even extra afgemat tijdens de Personal Training sessie. Daar zoek ik echt m'n grenzen nog meer op. Die trainingen geven me zo'n energieboost.
Ik had net lekker mijn ritme te pakken.

En toen sloten de sportscholen wederom. Dit was een reden geweest om de handdoek in de ring te gooien en thuis op de bank (of in bed) te gaan liggen wachten tot de sportscholen weer zouden openen.
Maar vanaf het moment dat ze dicht gingen heb ik tegen mezelf gezegd: “Ik ga zo fit terugkomen in de sportschool, Corona gaat dit niet ook nog voor me verpesten.”
Luciano maakte schema’s voor me. Ik kocht wat materialen om uit de voeten te kunnen en zo ging ik thuis gewoon door.
En toen begon ik ook nog eens progressie te zien. Op de foto’s en tijdens de metingen. Mijn lichaam wordt strakker. De overtollige vetjes verdwijnen langzaam en de 1e buikspieren zijn zichtbaar (en ik heb ze ‘The Rocks’ genoemd) Maar misschien het belangrijkste en fijnste: ik begon het ook echt te voelen.
Mijn knop is echt om. Het gezonde eten is onderdeel van mijn leven geworden. Mijn eten noteren in een app om zo aan alle juiste hoeveelheden te komen is ook een sport geworden waar ik best goed in ben. En ook mijn energie is met grote sprongen vooruit gegaan.
Voorheen werd ik wakker en bracht ik mijn hele dag door in bed en nu word ik rond 08:00 uur wakker en sta ik op. Die constante vermoeidheid is uit mijn lichaam verdwenen.
Klaar voor de nieuwe dag. Klaar voor een nieuwe work-out.
Op de dagen dat ik moet rusten voel ik zelfs een onrust en zou ik wel weer aan de slag willen.
Soms kies ik dan voor een lesje yoga (ben ik dan toch een kleine Yogi?) of een flinke wandeling.
Mijn lichaam wil gewoon in beweging zijn.

Ik sta dagelijks van mezelf te kijken. Van de discipline die ik heb waar ik echt geen weet van had. Van m’n doorzettingsvermogen en dat ik me elke dag een klein beetje beter ga voelen.
Ik heb m’n nieuwe levensstijl omarmd en ben er stiekem een beetje van gaan houden.

 

xxx Fitgirl Krullenkoppie

 

P.s.: ben je ook opzoek naar een goede trainer. Kijk dan even op www.goldenlifeathletics.com of op www.instagram.com/luciano_goldenlife en stuur Luciano een berichtje als je vragen of interesse hebt.
Hij is als trainer ontzettend begaan. Jouw overwinningen zijn net zo goed zijn overwinningen. Je doet het echt samen met hem.
En hij is letterlijk en figuurlijk een flinke stok achter de deur. Zonder hem was dit me nooit gelukt!