Doorzichtig Beugelbekkie

Een spleet tussen je tanden wordt gezien als 1 van de 7 schoonheden. Ze konden me meer vertellen. Ik voelde me alles behalve een schoonheid daardoor. Ik had voor mijn gevoel de grootste spleet van de wereld tussen mijn tanden. Een tand die met groeien ook maar wat gedaan had en enorm naar voren uitstak.
Ik merkte dat het me tijdens afspraken met nieuwe mensen (lees: dates) erg onzeker maakte en vaak zelfs lachte met m’n hand voor m’n mond.
Foto’s waar ik met mijn mond open lachte bestonden er niet. En als ze er waren, dan waren ze gemaakt zonder mijn instemming. 

Omdat ik ondertussen al 34 was en geen zin meer had om 2 jaar met een slotjesbeugel te gaan lopen ben ik gaan zoeken naar andere alternatieven.
Ik kwam op bij doorzichtige beugel terecht. De 'originele' versie zou me 5 ribben kosten. Dus bijna liet ik het idee van een doorzichtige beugel, en dus helemaal het idee van een beugel varen. Maar ik bleef toch nog even verder zoeken.
Hierdoor kwam ik terecht op de site van https://www.orthoclear.nl/.
Zij bieden ook de doorzichtige beugel aan, maar dan zou het me 4 ribben minder kosten en zo maakte ik eind januari een afspraak voor het maken van een 3D-scan.
Binnen een paar weken kreeg ik de simulatie door geappt en kon ik zien hoe na 11 bovenbitjes en 8 onderbitjes mijn gebit eruit zou komen te zien. Ik was meteen enthousiast.
Voordeel van deze ortho is, is dat de betaling van de beugel in termijnen kan en het grootste gedeelte van het contact via Whatsapp verloopt. Je hoeft dus niet steeds langs voor de controles.

Na een aantal weken kreeg ik de beugels thuis gestuurd en kon ik beginnen. Auw!!! Was even door al mijn enthousiasme vergeten dat mijn tanden natuurlijk flink verschoven moesten worden en deze bitjes pijn zouden gaan doen.
Elke 2 weken moest ik van bitjes wisselen en daarvan een foto doorsturen via de app en geeft de orthodontist door of hij tevreden is.
Het was even wennen in het begin met eten en drinken. Met eten moet hij uit en met drinken (behalve water) eigenlijk ook. Drinken doe ik niet altijd, maar hij moet wel elke keer uit als ik ga eten. Na het eten m'n tanden poetsen en de beugel weer indoen is even wennen, maar na een aantal weken wist ik niet beter en zat het helemaal in mijn systeem.
De pijn is minimaal. Alleen de 1e dag na het indoen van een nieuw bitje heb ik iets wat gevoelige tanden en eet ik even zacht voedsel, daarna merk ik er niks meer van.

Aan het eind van de bitjes bleek dat ik er nog een paar extra moest, een paar tanden stonden nog niet helemaal naar tevredenheid.

Ik ben nog niet klaar, maar nu al zo ontzettend blij met het resultaat. De eerste foto die ik maakte waar ik eens met mijn mond open lachte maakte me gewoon een beetje emotioneel.
Of mensen die me een tijdje niet gezien hebben die het opvalt dat mijn tanden opeens recht staan. Wat een heerlijk gevoel!
Mijn zelfvertrouwen heeft een enorme boost gekregen en ik ben zo blij dat ik de beslissing heb gemaakt om op 34 jarige leeftijd nog met een beugel te gaan lopen.

xxx Krullenkoppie

P.s.:
De bovenste foto is hoe mijn gebit was (duhhh)
De onderste foto is hoe het nu is. 

thumbnail_image0jpg